miércoles, 13 de mayo de 2015

Un Sant Jordi més cívic i literari

Article publicat a Diari de Santa Coloma el passat mes d'abril:

UN SANT JORDI MÉS CÍVIC I LITERARI

Vaig passar el matí treballant. Treballar és un concepte relatiu quan s’esdevé Sant Jordi i ets professor, després de l’esbarjo desenvoluparíem les activitats lúdiques i culturals programades. La tarda es presentava molt agradable.
Els mitjans de comunicació havien coincidit en el sentit dels titulars i en l’objecte de les fotografies de portada: s’esdevindria un Sant Jordi més cívic, més literari, amb escriptors i escriptores d’arreu i tot de llibres. Feia anys que aquesta festa semblava derivar cap a una altra cosa, per culpa de la crisis, d’una banda, i per qüestions polítiques, d’una altra.
Em venia de gust participar-hi. Hi va haver un temps en què jo signava llibres. Com a president de l’Associació Colomenca de Literatura no he deixat d’atendre els mitjans locals en dies previs. I, els darrers dos anys, he col·laborat amb un parell de certàmens literaris que es fallen aquest dia. Però en aquesta ocasió pintava diferent, a millor.
Vaig començar per l’INS Puig Castellar, convidat per l’AMPA com a jurat del concurs “De 14 a 20”. Un acte de petit format entranyable, amb un nivell de qualitat que convida a l’optimisme sobre el futur de les lletres colomenques. Els pronòstics s’acomplien.
De camí al centre, la Plaça de la Vila bullia d’activitat, la Rambla era plena de passejants, cómprame una rosa, em cridaven cada quatre passes. No s’ha acabat la crisis, pensava jo, però hi ha més optimisme. No hem resolt els problemes polítics, però caminava reconfortat pel valor de paraules com diàleg, negociació i pacte.
A la Plaça del Rellotge vam lliurar els premis promoguts pels Joves Artistes Colomencs (JAK). Bona participació. Gran ambient al Fondo. Col·laboració entre entitats i institucions sense partidismes, fent ciutat amb el foment de la creació artística.
En efecte, aquest Sant Jordi va resultar més cívic i més literari. Un gran dia.

Pots descarregar-te la publicació en pdf

No hay comentarios:

Publicar un comentario