jueves, 17 de noviembre de 2011

COPS D'ESTAT DELS MERCATS A EUROPA. NO T'ABSTINGUIS EL 20-N!

No us calleu aquest diumenge, no deixeu que aquells que diuen que la política està morta es facin amb el control dels nostres destins sense presentar batalla. Hi ha qui voldria que les eleccions esdevinguessin una absoluta farsa. Hi ha qui diu, com Duran i Lleida de CiU, que ens caldria un govern de concentració, un govern sense dissidències ni oposició. Hi ha qui va més enllà, hi ha qui voldria que totes les forces polítiques es pleguessin als dictats d'un govern de tecnòcrates, a l'estil dels nous governs d'Itàlia o de Grècia. Com si aquests "tecnòcrates" no tinguessin ideologia... És clar que la tenen! Són neoliberals que han estat i segueixen al servei dels culpables de la crisis, que ara volen suplantar el més gran exponent democràtic del nostre sistema, el del vot popular, per continuar imposant les seves receptes: més sacrificis, més retallades, més constitucions retocades a cop de decret, més negoci per als de sempre, i, definitivament, la possessió nominal dels mecanismes de poder polític. Mario Monti, el nou primer ministre italià, va treballar per al banc d'inversions Goldman Sachs, com el nou president del Banc Central Europeu, Mario Draghi. Hi té a veure també el nou primer ministre grec?
No votar no només afavoreix les grans forces polítiques, és a dir, que res no canviï, sinó que legitima aquesta nova dinàmica a la que ens estan abocant els mal anomenats "mercats".
I si votem, què votem? Ja sabeu què votaré jo, i per quines raons, i us encoratjo a seguir el meu exemple. Però, si voleu alternatives, nous arguments, us convido a veure un parell de vídeos. El primer fa pensar en la manipulació que amaga el concepte de “vot útil”, i el segon és un retall d'un muntatge espectacular dels activistes d'Anonymous, en el que demanen fefaentment anar a votar, res d'abstenir-se o votar en blanc (si el voleu veure sencer, i val la pena malgrat que és bastant llarg, cliqueu aquí).



2 comentarios:

  1. El vídeo me parece interesantísimo (lo tengo que volver a ver porque lo de la Ley d'Hont lo requiere) pero no me convence la apostilla final de que para lo que quiere el PSOE el voto útil es pactar con los nacionalistas para hacer la política neoliberal. Ahí ya se ve el tufo IU por lo que el vídeo pierde su encanto. Yo me pregunto que cara pondrían los votantes de IU en Extremadura cuando vieron que su partido daba el gobierno de la comunidad a los ultraliberales del PP, un partido de derechas. Igual piensan que hubiera sido más útil dar sus votos al PSOE para que un partido de izquierdas gobernara en su comunidad. Andrés del Castillo.

    ResponderEliminar
  2. Pues lo que pensaran parte de sus electores no lo sé, aunque puede que pensaran como yo, es decir, que se tendría que haber facilitado la investidura del candidato socialista en base a acuerdos programáticos muy estrictos. Lo que quedó claro es lo que pensaba la militancia extremeña.
    En todo caso, ahora estamos ante unas elecciones generales y la ley electoral perjudica enormemente a IU. Si a eso añadimos la falacia del "voto útil" ya me explicarás.
    Gracias por comentar.

    ResponderEliminar