viernes, 20 de mayo de 2011

Què passa si no votes?

Sembla que és cert allò de que Àfrica comença als Pirineus, però no en el sentit pejoratiu amb el que es lamentaven els regeneracionistes de finals del segle XIX i principis del XX, sinó amb el sentit més positiu possible si s'observen les semblances dels moviments de protesta popular esdevinguts a Tunis o Egipte i el que s'ha esdevingut a Espanya aquests darrers dies.
Estic fascinat i combrego amb el moviment. És molt plural, però aparca les divergències per centrar-se en allò important: el rebuig a les polítiques de claudicació davant la inmoralitat més absoluta que impera en el món, a mans dels especuladors. I és cert que la democràcia està minvada per diferents raons, però discrepo d'aquells que no creuen en el valor del vot. Encara que no es voti hi ha a qui s'ajuda a guanyar o a perdre. Inclús si es vota en blanc s'afavoreix a algú en detriment d'un altre.
El diari Público ha penjat un video procedent del País Valencià que il·lustra aquest error de percepció. L'enllaço aquí.

1 comentario:

  1. Tens raó, Salva! La gent està desorientada, però cal tenir present que votar o no votar condiciona en la gestió cap una banda o una altra. Bon article de pre-reflexió.

    ResponderEliminar