miércoles, 17 de noviembre de 2010

Eleccions catalanes: Manifest de suport a Joan Herrera


La crisi econòmica i ecològica ha posat en evidència arreu del món l’esgotament del model neoliberal i les desastroses conseqüències que ha tingut en forma d’atur, empobriment de milions de persones i destrucció de la natura. La sortida de la crisi no es pot basar en més retallades de drets socials i laborals que castiguen els qui no han tingut cap responsabilitat, mentre que enriqueixen els responsables de la crisi. És necessària una política que posi els interessos de la majoria per sobre dels interessos dels mercats financers.
En aquest context, avui Catalunya s’enfronta a tres grans reptes: la crisi econòmica i ecològica, amb més de 600.000 persones aturades; la sentència del Tribunal Constitucional contra l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, que qüestiona la nostra voluntat com a poble; i el creixent sentiment d’allunyament i desconfiança de bona part de la ciutadania envers la política.
L’esquerra verda i transformadora es presenta a les eleccions al Parlament de Catalunya de 2010 amb un projecte basat en els valors de l’esquerra, l’ecologia i la llibertat. Valors com la justícia social, l’equitat entre homes i dones, la sostenibilitat, l’ètica, el federalisme, la transparència i la participació ciutadana.
A partir d’aquests valors i del balanç positiu del Govern d’Esquerres, proposem encetar una nova etapa de transformacions econòmiques, socials i polítiques.
És el moment de plantejar alternatives per sortir de la crisi amb una nova economia per crear nous llocs de treball verds i socials i amb una fiscalitat justa.
ICV-EUiA no ens resignem a l’elevat atur, a les desigualtats socials i la pobresa. És el moment de defensar els drets socials, creant ocupació en la cura de les persones, eixamplant i millorant la qualitat de l’educació i la salut públiques, garantint el dret a la cultura i estenent els serveis socials.
Cal continuar el procés de modernització ecològica de Catalunya. És el moment de superar la dependència del petroli amb les energies renovables; de l’estalvi i l’eficiència en la gestió de l’aigua i dels residus; i de la mobilitat sostenible, potenciant transport públic.
Volem una política oberta i transparent, sense cap tipus de corrupció. És el moment de fer una administració amb les parets de vidre i de continuar promovent la participació ciutadana i les mesures anticorrupció.
Volem un país més lliure, per això és també el moment d’impulsar el federalisme plurinacional com a punt de trobada de la majoria de la societat catalana.
No podem tornar enrere, al passat, amb polítiques de dretes, que són les que arreu del món retallen drets socials, impedeixen fer front al canvi climàtic i protegeixen els interessos dels poderosos.
Volem una nova majoria plural d’esquerres, per això cal que la gent treballadora, que la gent que viu del seu esforç, que la gent que compartim aquests valors, la gent que creu que una altra societat i un altre món són possibles i necessaris, ens mobilitzem.   
Per això volem expressar el nostre suport a Joan Herrera com a cap de llista d'ICV-EUiA.

No hay comentarios:

Publicar un comentario