martes, 9 de marzo de 2010

NEVADA HISTÒRICA A SANTA COLOMA

Ahir es va abatre una intensa nevada sobre Catalunya. Feia dècades que no nevava així a Santa Coloma, potser des de l'any 1985 (no cal remuntar-se a la nevada històrica del 1962), tot i que la neu no és excepcional a casa nostra. Més enllà dels problemes que ha ocasionat, és un fet bonic i digne de recordar.
Hi penjo el vídeo que ha confeccionat l'amic Josep Pitarque des de la plataforma anomenada Gramenet TV, un testimoni de gran valor documental. Aprofito per felicitar-lo públicament per la seva tasca.

3 comentarios:

  1. M'heu decepcionat ICV, no ho dic per tú Salva, ho dic pel Saura i la seva colla. No tenen la culpa, no sou gens responsables, i amb el tema de la nevada, res, la culpa del Servei Metereològic que des del cap de setmana avisava de la nevada.
    Ho sento, ahir us votava, avui ja no. Penseu que com jo n'hi ha milers.
    Suposo que aquest comentari passarà el teu filtre i no es publicarà, però espero que ho llegeixis i vegis com pensa la majoria de gent.

    ResponderEliminar
  2. Hola, Manel. Ja veus que no he filtrat res, mai no ho he fet (i només ho faria en cas d'insults o similars).
    El sentit de l'entrada al bloc era compartir aquella joia que sempre causa la neu i que tan bé havia copsat el muntatge audiovisual d'en Josep. Així que no polemitzaré ni a favor ni en contra.
    Sí, en canvi, afegiré una reflexió. Dilluns vaig trigar dues hores i mitja en tornar de Premià a Santa Coloma degut al col·lapse de la B-20. A la sortida del túnel de Montgat hi havia gent posant cadenes al mig de l'autopista (als carrils!), camions creuats a la calçada, i 4x4 jugant a l'aventura per tot arreu. Hi va haver sal (les restes encara són visibles als marges) i mossos d'esquadra intentant posar ordre en aquell caos. Però no n'hi havia prou! Hi havia molts nervis i molta desesperació. Tothom volia trobar un culpable! Tothom volia assenyalar algú! A qui? Als responsables de la previssió metereològica per no assegurar que la nevada acumularia 10 cm a nivell de platja? A la gent de TMB perquè els autobusos no poden circular per vies tallades al trànsit? A Protecció Civil per no aturar el ritme d'una ciutat com Barcelona dient que ningú no anés a treballar o al centre escolar? Als responsables municipals que no tenen centenars de tones de sal i desenes de màquines llevaneus per si han de sortir un cop cada 25 anys? A la gent, que no sap aturar-se fora de la calçada a posar cadenes? Als mossos? Als responsables dels ferrocarrils per no fer funcionar els trens sense electricitat? A les companyies elèctriques que ens xuquen la sang amb les tarifes per embotxacar-se beneficis en comptes d'invertir en manteniment?... No, és clar, la culpa és del Conseller!
    Bé, si així ens quedem més tranquils...

    ResponderEliminar
  3. No se el que val un llevaneus, però crec que seria millor invertir en educació o sanitat que en una màquina que fem servir cada 25 anys, perquè jo als meus 29 encara no havia vist nevar així a Barcelona. A més, que tot el mal que ens passi sigui arribar una mica més tard a casa un dilluns o, posant-me a la pell del que pitjor ho va tenir, no poder tornar fins dimarts...Que no de tot el que succeeix tenen la culpa els polítics!! Estem molt ben acostumats i a la que alguna cosa surt de la normalitat ens posem dels nervis, es que ja volem tenir controlat fins i tot el temps! Doncs a mi em va agradar molt que nevés, malgrat que també va modificar els meus plans.

    ResponderEliminar