viernes, 14 de diciembre de 2012

Premi Ciutat de Santa Coloma

Ahir, 13 de desembre, vaig tenir l'enorme satisfacció de recollir el Premi Ciutat de Santa Coloma, en la seva categoria A, en reconeixement a la feina continuada en pro de la ciutat, com a president de l'Associació Colomenca de Literatura. Em va plaure molt ser-hi al costat de tot un Samuel Aranda, premi World Press Photo, i un Victor Quintillà i una Mar Gómez, del restaurant La Lluerna, estrelles Michelin; a més d'amb els rebedors d'una menció Centres oberts Germina, Moisès i Rialles, i Fundació Privada Tallers de Catalunya.


A continuació us reprodueixo el petit discurs que vaig pronunciar:

L’Associació Colomenca de Literatura porta prop de disset anys fent bullir l’olla a la ciutat –entendreu que avui les cites culinàries s’escaiguin…-, contribuint a covar un suquet molt aromàtic, amb molts ingredients, la flaire del qual es percep en els ambients literaris del país amb una barreja d’incredulitat i d’admiració.
Aquest temps ha servit per bastir un planter d’escriptors i escriptores amb petjada, s’ha obert el camí a la creació dels joves valors i els ha donat empenta i consolidació, s’ha portat a la ciutat literats i literates de reconegut prestigi, ubicant-la en els mapes i circuits culturals de primera línia, i s’ha generat un caliu que encara ha de donar els seus millors fruits.
 
Si aquesta feina de la gent que va fundar l’entitat, de la gent que l’ha dirigit, dels que hi són, ha estat mereixedora d’un premi com el que ens atorguen avui, ens cal no només agrair-lo de tot cor, sinó, i especialment, ser humils i honestos, i fer-lo extensiu molt més enllà del nostre petit cercle. No ha estat un treball en solitari. ACOLITE sempre ha col·laborat en “fer ciutat”, traballant en xarxa amb institucions, entitats i persones que han impulsar projectes cívics en benefici del col·lectiu colomenc. Es pot afirmar que sense ACOLITE res no seria com ara és, de la mateixa manera que ACOLITE per si sola tampoc no és res. Gràcies a tothom qui ho ha fet possible... No sé si ACOLITE durarà altres 17 anys, però espero que aquesta vocació de servei i aquest compromís es mantingui sempre.

A Santa Coloma ha eclosionat una literatura de qualitat i molt plural, el retrat artístic d’una ciutat diversa i tolerant que s’expressa amb llibertat. Santa Coloma és, més que mai, una ciutat de llibres i de creadors. N’estem d’enhorabona!


2 comentarios: