lunes, 25 de junio de 2012

Mobilització contra la MAT a Santa Coloma

 

A Santa Coloma de Gramenet, el col·lectiu ciutadà demana a Red Eléctrica Española (REE) que aturi els projectes previstos i que estudiï alternatives al pas de la MAT (xarxa de molt alta tensió, 400 quilovolts) per la ciutat mitjançant un consens social i institucional.

La declaració d'utilitat pública de la MAT, per part del Consell de Ministres del darrer 18 de novembre, implica l'eliminació de tràmits de tot tipus, entre d'altres els mediambientals. Un projecte que no respon a una necessitat contrastada indefectiblement, sinó als interessos econòmics del lobby elèctric. Així, si bé el mal menor seria l'aposta per una alternativa basada en estratègies de soterrament, allunyada dels nuclis d’habitants i evitant l’impacte mediambiental, la millor opció seria prescindir-ne.

La posició de l'editor d'aquest bloc és clara: No a la MAT. Sempre hi ha alternatives, i a Santa Coloma l'hem demostrat moltes vegades (Parc Europa, La Bastida, etcètera).

Per conèixer amb més detall el tema es pot llegit un article de Chema Corral.

Gràcies als amics Azagra i Pepònio pel seu cartell.

4 comentarios:

  1. ¿qué sensación de impunidad no tendrán quienes se atreven a hacer una cosa así en una zona urbana y muy poblada, después de que esa misma MAT sea objeto de controversia en zonas rurales?
    no a la MAT!
    saludos.

    ResponderEliminar
  2. Se sienten no sólo impunes jurídicamente, sino fortalecidos por la presencia de ex-presidentes de gobierno y ex-ministros en sus consejos de administración. Gracias por comentar.

    ResponderEliminar
  3. Parece ser la norma hacer oídos sordos ante las reclamaciones ciudadanas, las alternativas existen pero se imponen las estrategias mas rentables, osea las menos costosas para las empresas.
    Una vergüenza.
    Un saludo cordial.

    ResponderEliminar
  4. Gracias por comentar, Francisco. Totalmente de acuerdo.

    ResponderEliminar